Επιμορφώσεις των σπουδαστών των Τμημάτων Α1 & Α2, ειδικότητας Τεχνικών Μηχανικών Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

Στις 24 Νοεμβρίου 2023, διεξήχθη με επιτυχία η επιμόρφωση των σπουδαστών του Α εξαμήνου της ειδικότητας, Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, στον εργαστηριακό χώρο του Θεματικού ΙΕΚ STEAM Αιγάλεω. Με τον τρόπο αυτό, συνεχίστηκε μια παράδοση δεκαετιών επιμόρφωσης των σπουδαστών μας, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού.
Οι επιμόρφωση είχαν σαν θέμα: “Οι εφαρμογές του χαλκού και οι τεχνικές τους σε δίκτυα ρευστών”.

Στις 30 Νοεμβρίου 2023, είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε και να επιμορφωθούμε από τον Σύμβουλο Συγκολλήσεων, κο Ιωάννη Ωραιόπουλο.
Οι επιμόρφωση είχε σαν θέμα: “Παρουσίαση όλων των μεθόδων και εφαρμογών συγκόλλησης”.

Η δράση έρχεται σαν συνέχεια της επιμόρφωσης μέσω της πλατφόρμας ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης moodle του Δ.Θ.STEAM ΙΕΚ Αιγάλεω, με τη μεθοδολογία της Ανεστραμμένης Τάξης (Flipped classroom).

Μετά την ολοκλήρωση της προπαρασκευαστικής εκπαίδευσης, οι σπουδαστές, στην επόμενη φάση, θα προχωρήσουν στην απόκτηση δεξιοτήτων μέσω εργαστηριακών ασκήσεων στο πλαίσιο του μαθήματος «Πρακτική Άσκηση στην Ειδικότητα».