Επίσκεψη στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

Την παρασκευή 01/12/2023 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των σπουδαστών του Δ.ΙΕΚ. Αιγάλεω των ειδικοτήτων Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής και Τεχνικός Συστημάτων Ανοιχτού Λογισμικού στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής, το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη το οποίο ξεκίνησε τις δραστηριότητές του το 2008 και από το 2012 αποτελεί τον πρώτο επίσημο φορέα στην Ελλάδα που συγκεντρώνει τη γνώση για την εξέλιξη στο χώρο της Πληροφορικής από το 1970 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 σε έναν ενιαίο χώρο.

Στην πολύωρη επίσκεψη στο μουσείο οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με αντικείμενα από το χώρο της πληροφορικής, να μάθουν για την ιστορία των υπολογιστών και των λογισμικών καθώς και να απολαύσουν μια μοναδική ξενάγηση πάνω στο τεχνολογικό παρελθόν, από τον κ. Γιώργο Τσεκούρα, τον υπεύθυνο και την ψυχή του συγκεκριμένου μουσείου.

Στο τέλος της επίσκεψης δόθηκε στους καταρτιζόμενους η δυνατότητα να παίξουν και να απασχοληθούν με παλιά ηλεκτρονικά παιχνίδια και ρετρό υπολογιστές.