Επίσκεψη των Σπουδαστών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Αμαξοστάσιο του Μετρό Αθήνας και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας

Τη Δευτέρα 15/04/2024, οι σπουδαστές των τμημάτων Β και Δ του τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Αμαξοστάσιο του Μετρό Αθήνας και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας, με στόχο την εμβάθυνση στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο αμαξοστάσιο των γραμμών 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας, καθώς και στη λειτουργία του Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας των γραμμών αυτών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις διαδικασίες λειτουργίας των σταθμών του υπόγειου σιδηροδρόμου της Αθήνας, να ανακαλύψουν τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση της ενέργειας και την ασφάλεια, καθώς και να συζητήσουν με εξειδικευμένο προσωπικό για τις προκλήσεις και τις καινοτομίες στον τομέα. Η επίσκεψη αυτή, αποτέλεσε μια εκπαιδευτική εμπειρία που επέτρεψε στους σπουδαστές να εφαρμόσουν τις θεωρητικές γνώσεις τους σε πρακτικό περιβάλλον και να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας των σύγχρονων συστημάτων του υπόγειου σιδηρόδρομου.

Οι σπουδαστές και οι συνοδοί καθηγητές τους, ευχαριστούν θερμά την Εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.) για τη φιλοξενία και την ευκαιρία που τους δόθηκε η οποία, συμβάλλει στην ενίσχυση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των μελλοντικών επαγγελματιών στον τομέα της ενέργειας.