Επίσκεψη του τμήματος Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής στο 26ο GREEK ICT FORUM

Στο 26ο GREEK ICT FORUM |1η ATHENS ICT EXPO, στις 6-7 Μαρτίου 2024, οι σπουδαστές του τμήματος Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB DESIGNER-SWEVELOPWR/VIDEO GAMES) του B1 Εξάμηνου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες και παρουσιάσεις από ειδικούς στον τομέα των ψηφιακών τεχνολογιών. Η διοργάνωση του συνεδρίου, έγινε σε μία χαρακτηριστική στιγμή της πορείας του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της χώρας, κατά την οποία λαμβάνει χώρα η υλοποίηση μεγάλου μέρους των ψηφιακών έργων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Οι σπουδαστές και οι απουδάστριες, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ψηφιακές τεχνολογίες και το πώς αξιοποιούνται, τα οφέλη για την κοινωνία, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, (νεανική και νεοφυής), για τις ψηφιακές ικανότητες και την κατάρτιση σε αυτές. Έγινε αναφορά σε τομείς που έχουν σχέση με την Ψηφιακή Ασφάλεια, την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, το Υπολογιστικό Νέφος, τις Ψηφιακές Επικοινωνίες, τις Υποδομές Επικοινωνιών, το Internet of Things, το Ανοιχτό Λογισμικό κ.α.

Συνολικά, η συμμετοχή των σπουδαστών στο συνέδριο αποτιμάται ως μια πολύτιμη εμπειρία που τους έδωσε νέες γνώσεις και ευκαιρίες για να ενημερωθούν σχετικά με τις τελευταίες τάσεις και προκλήσεις που παρουσιάζονται στον τομέα της ψηφιακής εποχής.