H ΣΑΕΚ Αιγάλεω επιλέγεται από το ΙΚΥ για το πρωτοποριακό έργο “SmartAg4VET”


Με μεγάλη τιμή και ενθουσιασμό, η Θεματική ΣΑΕΚ Αιγάλεω (πρώην Δημόσιο Θεματικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Αιγάλεω) ανακοινώνει την επιλογή της πρότασης που υπέβαλε σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την εταιρεία MWAPP, από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για την υλοποίηση του έργου με κωδικό 2023-2-EL01-KA210-VET-000185318 & με τίτλο “SmartAg4VET: Smart Agriculture Practices in Vocational Education and Training“. Το έργο αυτό στοχεύει στην ενσωμάτωση καινοτόμων πρακτικών έξυπνης γεωργίας στο πλαίσιο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, προσφέροντας προηγμένες δεξιότητες και γνώσεις στους σπουδαστές μας.

Μέσα από το “SmartAg4VET“, η ΣΑΕΚ Αιγάλεω, σε συνεργασία με τους εταίρους του έργου, θα αναπτύξει και θα εφαρμόσει εκπαιδευτικά προγράμματα που αναδεικνύουν τη σημασία της τεχνολογίας και της καινοτομίας στη σύγχρονη γεωργία. Οι σπουδαστές θα εκπαιδευτούν σε θέματα όπως η αισθητηριακή τεχνολογία, η ανάλυση δεδομένων, η αυτοματοποίηση και η βιώσιμη διαχείριση των γεωργικών πόρων, προετοιμάζοντάς τους για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του μέλλοντος. . Θα χρησιμοποιηθούν επίσης οι τεχνολογίες Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT), Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR) και Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) για να βοηθήσουν όλους τους σπουδαστές να αναπτύξουν μια νοοτροπία που προάγει τις πρακτικές βιώσιμης γεωργίας και την ψηφιακή πρακτική σε αυτόν το νέο τομέα της Ψηφιακής Γεωργίας – Γεωργίας Ακριβείας.

Η επιλογή της πρότασης της ΣΑΕΚ Αιγάλεω από το ΙΚΥ αποτελεί σημαντική αναγνώριση της δέσμευσης και της ποιότητας της κατάρτισης που προσφέρει η Σχολή μας, με έμφαση στο Θεματικό χαρακτήρα των STEAM που εφαρμόζει. Είμαστε περήφανοι που θα συμβάλουμε στην προαγωγή της έξυπνης γεωργίας και της ψηφιακής μετάβασης στον αγροτικό τομέα, ενισχύοντας την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στην Ελλάδα.