ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ECOMED S.A

Στις 7 Δεκεμβρίου 2022 έγινε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ECOMED S.A.. Η εταιρεία ασχολείται με την έρευνα, τη σχεδίαση, την κατασκευή, την παραγωγή και την εμπορία ιατρικών μηχανημάτων και συσκευών Ιατρικής Αισθητικής, υψηλής αντοχής και χαμηλού κόστους.

Στην εκπαιδευτική επίσκεψη, έγινε αρχικά αναφορά και λεπτομερής ενημέρωση σχετικά με τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η εταιρία στην Ελλάδα, και στην συνέχεια, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, εγινε παραουσιάση ιατροτεχνολογικού εξολισμού με έμφαση στην αρχή λειτουργίας του, την αναλυτική παρουσίαση των τμημάτων από τα οποία απαρτίζεται, των διαδικασιών εγκατάστασης και συντήρησης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι καταρτιζόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δούν από κοντά ένα μηχάνημα LASER “ανοιχτό” και έτσι να μπορέσουν να κατανοήσουν καλύτερα τα επιμέρους τμήματα από τα οποία αυτό αποτελείται καθώς και τα ηλεκτρομηανολογικά μέρη από τα οποία απαρτίζεται.

Επίσης έγινε αναφορά και στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης που διαθέτει η εταιρία.

Τέλος δόθηκε η δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να γνωρίσουν την καθημερινότητα ενός εργαζόμενου Τεχνικού Ιατρικών Οργάνων στον ιδιωτικό τομέα, με έμφαση στις ιδιαιτερότητες της φύσης εργασίας που την διέπουν (ταξίδια, υπερωρίες, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνιακές ικανότητες, οργανωτικές ικανότητες κ.λπ.).

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία ECOMED και ιδιαίτερα τον κ. Χρήστο Κωνσταντινίδη για το χρόνο που μας διέθεσε καθώς και για τον εξέχοντα ζήλο του. 

Ο Συνοδός – Καθηγητής
Σταύρος Αναγνωστόπουλος

Επίσκεψη του κυρίου Β. Ρογκάκου στο Δ.Θ. ΙΕΚ Αιγάλεω

Στις 11/1/2023 μας επισκέφθηκε το Δ.Θ. ΙΕΚ Αιγάλεω ο κ. Βασίλης Ρογκάκος ιδιοκτήτης της επιχείρησης “Βασίλειος Δ. ΡΟΓΚΑΚΟΣ” σχετικής με το εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών ακτινολογικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε Νοσοκομεία και ιδιωτικά εργαστήρια στην Ελλάδα. Κατά την επίσκεψή του μας ενημέρωσε για τα εξής:

  • Εγκατάτασταση, συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση ενός ακτινολογικού μηχανήματος και ενός εμφανιστηρίου
  • Καθήκοντα και υποχρεώσεις για την θέση ενός τεχνικού ιατρικων οργάνων για την υποστήριξη ενός ακτινολογικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού
  • Θέματα σχετικά με την ασφάλεια κατά την επιτέλεση του έργου
  • Έντυπο υλικό.

Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά για το χρόνο που μας διέθεσε καθώς θεωρείται ένας από τους καλύτερους Μηχανικούς Βιοϊατρικής Τεχνολογίας στην υποστήριξη ακτινολογικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στην Ελλάδα.

Ο καθηγητής
Σταύρος Αναγνωστόπουλος

Επίσκεψη του Προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Κλινικής Μηχανικής

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Κλινικής Μηχανικής επισκέφθηκε το τμήμα “Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων” στο ΙΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ με στόχο την ενημέρωση των σπουδαστών στα παρακάτω θέματα:

• Γνωριμία με το Σύλλογο
• Ενημέρωση για την κατάσταση στην Ελληνική και διεθνή αγορά
• Ικανότητες και δεξιότητες που θα πρέπει να αναπτύξουν οι σπουδαστές για να εξασφαλίσουν μια επιτυχημένη είσοδό στην αγορά εργασία.
• Προκλήσεις, δυσκολίες και ιδιαιτερότητες στην καθημερινότητα ενός εργαζόμενου τεχνικού ιατρικών οργάνων
• Ενημέρωση για θέματα σε όλο το φάσμα του εργασιακού τομέα (Ωράριο εργασίας, Μισθοδοσίες, Υπερωρίες κ.α.)

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην τελευταία φάση της συνάντησης, οι σπουδαστές με ιδιαίτερο ζήλο ζήτησαν περισσότερες λεπτομέρειες για θέματα που τους απασχολούν σχετικά με την ειδικότητα.

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ