Erasmus Days 2022

Στο πλαίσιο του Erasmus Days 2022 η IDEC σε συνεργασία με το ΔΘIEK Αιγάλεω διοργανώσαν ημερίδα με τίτλο «Ο δρόμος προς την πράσινη ανάπτυξη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις & την Επαγγελματική Κατάρτιση», με σκοπό την ενημέρωση για τη στροφή προς την πράσινη ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και τις πράσινες επαγγελματικές δεξιότητες.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν από τον Διευθυντή κ. Δ. Κυριακό οι δραστηριότητες του ΔΘΙΕΚ Αιγάλεω και έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα CHAISE, στο οποίο συμμετέχει το ΔΘΙΕΚ Αιγάλεω και το οποίο έχει στόχο την ανάπτυξη μιας στρατηγικής προσέγγισης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες ελλείψεις και να προβλεφθούν οι μελλοντικές ανάγκες του ευρωπαϊκού εργατικού δυναμικού στον τομέα του blockchain.

Τέλος, τονίστηκε η σημασία και η συμβολή της τεχνολογίας blockchain σε τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, οι κατασκευές, η γεωργία κ.α., που αφορούν στην πράσινη μετάβαση, για την οποία δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ΕΕ.

Η ημερίδα έλαβε μέρος στο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του ΔΘΙΕΚ Αιγάλεω και την παρακολούθησαν πλήθος σπουδαστών και επιχειρηματίες του κλάδου των ΑΠΕ.