ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ της ειδικότητας Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Τουριστική Βιομηχανία στο 24ο Συνέδριο InfoCom World.

Στις 29 Νοεμβρίου 2022 το τμήμα του Γ΄ εξαμήνου της ειδικότητας Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Τουριστική Βιομηχανία πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο 24ο Συνέδριο InfoCom World που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο στο Divani Caravel.
Κεντρικό θέμα συζήτησης στο Infocom World 2022 ήταν ο ψηφιακός μετασχηματισμός, το οικοσύστημα της καινοτομίας και οι νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου οι σπουδαστές είχαν τη δυνατότητα να παρακολούθησαν τις άκρως ενδιαφέρουσες διαλέξεις που πραγματοποιήθηκαν από εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα σχετικά με το «Γιατί οι τηλεπικοινωνίες είναι στο επίκεντρο του metaverse», «Τι χρειάζεται να προσέξει μια επιχείρηση όταν προχωρά σε μια διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού και ποια είναι τα εργαλεία που θα πρέπει να έχει υπόψιν της» και «Ποια είναι τα εργαλεία και τα προγράμματα που μπορούν να βοηθήσουν μια επιχείρηση να πραγματοποιήσει έναν επιτυχημένο ψηφιακό μετασχηματισμό».

Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια των coffee breaks, δόθηκε η δυνατότητα επικοινωνίας με τους ηγέτες της αγοράς. Οι σπουδαστές ήρθαν σε επαφή με την επιστημονική κοινότητα & κορυφαίους ειδικούς των τελευταίων ψηφιακών εξελίξεων, και εντόπισαν τις καινούργιες ευκαιρίες καριέρας που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες και ο ψηφιακός κόσμος. Επίσης εστίασαν στα skills που βρίσκονται σε ζήτηση και σε εκείνα που θα διαμορφώσουν το μέλλον της αγοράς εργασίας.
Επίσης, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι σπουδαστές μας είχαν παράλληλα την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του ξενοδχείου Divani Caravel λαμβάνοντας ερεθίσματα για τον συνεδριακό τουρισμό. Εν κατακλείδι, η επίσκεψη στο συγκεκριμένο συνέδριο προσέφερε πληθώρα πληροφοριών & ερεθισμάτων στους σπουδαστές σε μια εποχή που κάθε πτυχή της ζωής μας μετασχηματίζεται ψηφιακά. Ενημερώθηκαν για την παρουσίαση και προβολή των νέων τάσεων και των τεχνολογικών εξελίξεων αλλά και για την εκπαίδευση τους επάνω στις νεότερες διαδικτυακές εφαρμογές και το ψηφιακό περιβάλλον.
Στην επίσκεψη συμμετείχε το σύνολο των σπουδαστών του τμήματος.
Οι Εκπαιδεύτριες που συνόδευσαν ήταν:
Γεώργα Αναστασία
Καλεντερίδου Μάγδα
Τσιτσικλή Έλενα
Αναστασία Μακρή