2 Νέες έρευνες για το Blockchain στην Ευρώπη

Εάν η Ευρώπη πρόκειται να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στο μέλλον των αγορών ψηφιακής τεχνολογίας, τα κράτη μέλη και η ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να χαράξουν μια αποτελεσματική στρατηγική για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον για την εφαρμογή της τεχνολογίας Blockchain. Ένα σημαντικό συστατικό αυτού του περιβάλλοντος θα είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων στους μελλοντικούς επαγγελματίες προκειμένου να προωθηθεί η καινοτομία στη βιομηχανία, στις υπηρεσίες και στην κοινωνία της Ευρώπης γενικότερα.

Μελέτη αναντιστοιχίας δεξιοτήτων στον τομέα Blockchain

Η τρέχουσα έρευνα είναι το αποτέλεσμα της μεγαλύτερης παγκοσμίως διαθέσιμης ανάλυσης αναγκών και απαιτήσεων σε δεξιότητες για τον τομέα του Blockchain, που καλύπτει και τα 27 ευρωπαϊκά κράτη μέλη. Έχει αναπτυχθεί μέσω μιας δεσμευμένης κοινοπραξίας συνεργατών στους τομείς της βιομηχανίας και της επιστήμης, υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και παρουσιάζει την παρούσα κατάσταση των σημερινών δυνατοτήτων και των μελλοντικών απαιτήσεων.

Η μελέτη σχεδιάστηκε από την εκπαιδευτική ερευνητική ομάδα του Γερμανικού κρατικού Πανεπιστημίου Baden Wuerttemberg και υλοποιήθηκε από την ομάδα του καθηγητή Ulf-Daniel Ehlers και και μια ισχυρή κοινοπραξία των εταίρων του CHAISE.

Η μελέτη παρέχει μια σε βάθος ανάλυση που βασίζεται σε λεπτομερείς έρευνες και έρευνες απαιτήσεων προσόντων του Blockchain και τις συσχετίζει με την προσφορά δεξιοτήτων Blockchain, μέσω πολλαπλών καναλιών. Κατά τη διαδικασία της ερευνητικής δραστηριότητας, αναπτύχθηκαν τρεις μελέτες και δύο μητρώα, που βασίζονται σε ποιοτικές συνεντεύξεις με ειδικούς του Blockchain και παρόχους κατάρτισης και εκπαίδευσης, αναλύσεις αγγελιών εργασίας Blockchain, αναλύσεις κοινότητας και φόρουμ Blockchain και μια πανευρωπαϊκή έρευνα δεξιοτήτων. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ:

Μελέτη για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Ανάπτυξης Blockchain

Αυτή η Μελέτη, αναλύει την προσέγγιση της ΕΕ για την υιοθέτηση των τεχνολογιών Βlockchain και του Κανατεμημένου Καθολικού και στοχεύει στο να παρέχει μια εκτενή επισκόπηση των προηγούμενων, τρεχουσών και επερχόμενων πρωτοβουλιών της ΕΕ που σχετίζονται με το blockchain. Θα χρησιμεύσει ως δομικό στοιχείο για την επικείμενη ανάπτυξη μιας Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Δεξιοτήτων Blockchain από το έργο CHAISE.

Σκοπός της μελέτης είναι:

  • Να περιγράψει το όραμα και τους στρατηγικούς στόχους,
  • Να απαριθμήσει τις τρέχουσες πρωτοβουλίες και δράσεις που εξυπηρετούν αυτούς τους στόχους,
  • Να αναλύσει τις μελλοντικές τάσεις και τις αναμενόμενες εξελίξεις,
  • Να εξετάσει πώς η συνεργασία σε δεξιότητες μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστούν οι προκλήσεις που επικρατούν και να επιτευχθούν οι στόχοι ανάπτυξης.

Η μελέτη βασίζεται σε μια προκαταρκτική έρευνα γραφείου η οποία εξετάζει επίσημα έγγραφα της ΕΕ και πραγματοποιήθηκε από την DIGITAL SME, μέλος της κοινοπραξίας CHAISE. Συνίσταται στη χαρτογράφηση και ανάλυση δεδομένων που σχετίζονται με το Blockchain που δημοσιεύθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και άλλους σχετικούς φορείς της ΕΕ. Ο κύριος πόρος που χρησιμοποιήθηκε για αυτήν την έρευνα είναι ο ιστότοπος της Υπηρεσίας Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης1 και ο ιστότοπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ: