Επίσκεψη του τμήματος Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία στα γραφεία του ταξιδιωτικού πρακτορείου My Antaeus Travel.

Στις 23/11/2018 το Α’ εξάμηνο του τμήματος Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία επισκέφτηκε τα γραφεία του ταξιδιωτικού πρακτορείου My Antaeus Travel στη Γλυφάδα.


Το My Antaeus Travel ιδρύθηκε το 1988 και προσφέρει με επιτυχία καινοτόμες ταξιδιωτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας εδώ & περισσότερα από 25 χρόνια, έχοντας ως γνώμονα τη διαρκή παρακολούθηση των παγκόσμιων εξελίξεων στον τομέα του τουρισμού & την παροχή ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης στους πελάτες του. Σήμερα, ο όμιλος εταιρειών Antaeus λειτουργεί μέσω ενός διεθνούς δικτύου με γραφεία στην Ελλάδα, την Ελβετία & τις Φιλιππίνες, καθώς & μέσω των εταιρειών Personal Tax and Accounting P.C. & Galant Hellas S.A., ενώ προσφέρει κορυφαίες υπηρεσίες συμβουλευτικής, σχεδιασμού, ελέγχου & διασφάλισης ποιότητας σε ό,τι αφορά τη μεταφορά & διαμονή σε ατομικό ή εταιρικό επίπεδο.


Το My Antaeus Travel είναι μέλος του οργανισμού IATA από το 1990, έχοντας την πλήρη υποστήριξη των περισσότερων αεροπορικών εταιρειών.


Το Antaeus Travel δίνει έμφαση στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων που ικανοποιούν απόλυτα τις σύγχρονες ταξιδιωτικές ανάγκες σε όλον τον κόσμο με εξειδίκευση στον κλάδο του ταξιδιού για επιχειρηματικούς & ναυτιλιακούς σκοπούς. Επίσης διαθέτει κορυφαία εμπειρία, σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης & αποτελεσματική τεχνολογία εξοικονόμησης κόστους, ενώ ανταποκρίνεται πάντα στις απαιτήσεις ποιότητας των πελατών, ενώ διασφαλίζει την ασφαλή & έγκαιρη άφιξη σε κάθε προορισμό.
Επιπλέον, το Antaeus Travel έχει το προβάδισμα & σε ό,τι αφορά στην προσφορά ειδικά σχεδιασμένων πακέτων & προτάσεων όπως κρουαζιέρες, ναυλώσεις θαλαμηγών & δημοφιλή events.
Το Antaeus Travel θέλοντας να «εδραιώσει» περαιτέρω τις συνεργασίες του, στην διάρκεια των τελευταίων δέκα χρόνων έγινε μέλος στα εξής διμερή επιμελητήρια: Ελληνοαμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, Ελληνογερμανικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Αραβο- Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου & Αναπτύξεως, Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο, Ελληνο- Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι σπουδαστές ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους για τα διάφορα τμήματα και τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης και συγκεκριμένα:
• Από τον κο Γκίνη Στ.Οικονομικό Διευθυντή, για τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης, τις χρηματικές ροές, τον τρόπο διαχείρισης Πελατών και Προμηθευτών, την πιστοποίηση ΙΑΤΑ κλπ.
• Από τον κο Παλιό Α. Διευθυντή Digital Marketing, είχαμε μια ενδιαφέρουσα ενημέρωση σχετικά με τις νέες, ψηφιακές μορφές Marketing, τα social media, την κοστολόγηση κα.

• Από τον κο Παππά Στ. ΙΤ Administrator, ενημερωθήκαμε για τις ψηφιακές υποδομές και τη σημασία της δικτυακής διασύνδεσης της εταιρείας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα ασφάλειας και διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).


Επιπλέον, ξεναγηθήκαμε στους χώρους και στα γραφεία, επισκεφτήκαμε το SERVER ROOM, και είδαμε σε real time πως γίνονται οι κρατήσεις. Οι σπουδαστές ενθουσιάστηκαν από το εργασιακό περιβάλλον και την μοναδική αρχιτεκτονική του χώρου καθώς και από τη ζεστή φιλοξενία όλου του προσωπικού της εταιρείας. Η επίσκεψη στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας σε επίπεδο πρακτικής άσκησης των σπουδαστών.

Στην επίσκεψη συμμετείχε το σύνολο των σπουδαστών της τάξης και οι εκπαιδευτικοί:
Δημητράκη Ελευθερία
Κάκνα Ελένη
Καπετανάκη Θεώνη
Κοτταρά Χαρά
Μουγγολιάς Ανδρέας