ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ Δ.ΙΕΚ

EΓΓΡΑΦΕΣ-ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ

Οι εγγραφές γίνονται στην αρχή της σχολικής χρονιάς  (επιπλέον από τη διαδικασία παράλληλου μηχανογραφικού των πανελλαδικών εξετάσεων), μετά από προκήρυξη που βγαίνει στην ιστοσελίδα της ΓΓΕΕΚΔΒΜ&Ν (http://www.gsae.edu.gr) και με τις αιτήσεις να γίνονται ηλεκτρονικά στο σύστημα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων : https://diek.it.minedu.gov.gr με το απολυτήριο του Γενικού Λυκείου ή του ΕΠΑ.Λ. Δίδακτρα δεν υπάρχουν στα Δ.ΙΕΚ. Τα μαθήματα γίνονται κατά το απογευματινό ωράριο (16:00-21:00).

Η φοίτηση είναι 5 εξάμηνα. (4 εξάμηνα μαθήματα στο ΙΕΚ και 1 εξάμηνο πρακτικής άσκησης εκτός ΙΕΚ)

Το ΔΙΕΚ Αιγάλεω , (όπως και όλα τα Δημόσια Ι.Ε.Κ.) κάνει εγγραφές σπουδαστών τον Σεπτέμβριο κατόπιν της προαναφερθείσας προκήρυξης που βγαίνει τον Αύγουστο. Απόφοιτοι Α.Ε.Ι. μπορούν να σπουδάσουν στο Δ.ΙΕΚ (με το απολυτήριο λυκείου).

Ειδικότητες που θα υπάρχουν στο Παράλληλο Μηχανογραφικό τον Ιούλιο του 2022 (20 θέσεις για κάθε μια ειδικότητα). 

  1. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/ Web Design-Development/ Video Games)
  2. Τεχνικός Η/Υ
  3. Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση & Σχεδιασμός Αντικειμένων
  4. Τεχνικός Ανελκυστήρων
  5. Τεχνικος Μηχανικος Θερμικων Εγκαταστασεων Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου
  6. Τεχνικος Εγκαταστασεων Ανανεωσιμων Πηγων Ενεργειας
  7. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ (ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ)

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τους Οδηγούς Σπουδών των Ειδικοτήτων στο Δ.ΙΕΚ Αιγάλεω :

Ειδικότητες Α’ Εξαμήνoυ

Ειδικότητες Γ’ Εξαμήνoυ

Η κατάταξη υποψηφίων κατευθείαν στο 2ο έτος κατάρτισης (Γ’ εξάμηνο) γίνεται μόνο για τους απόφοιτους των Επαγγελματικών Λυκείων και αυτό με την προϋπόθεση οτι η ειδικότητα που αναγράφεται στο πτυχίο του ΕΠΑ.Λ. είναι ταυτόσημη και αντίστοιχη με την ειδικότητα του Δ.ΙΕΚ που ενδιαφέρεται ο υποψήφιος :  Τμήματα Δ.ΙΕΚ Γ’ Εξαμήνου

.

Ο Κανονισμός που ορίζει τις προϋποθέσεις για τις εγγραφές στα Δημόσια ΙΕΚ , καθώς και την μοριοδότηση των κριτηρίων για την επιλογή των υποψηφίων (στο άρθρο 4 παράγραφος 5) είναι :  ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δ.ΙΕΚ  

.

Τα μαθήματα είναι δωρεάν και δεν υπάρχει όριο ηλικίας για τους σπουδαστές στη Κατάρτιση Ενηλίκων.

Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 2,5 χρόνια από τα οποία 2 χρόνια (4 εξάμηνα) θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων και 6 μήνες Πρακτική Άσκηση ή Μαθητεία (5ο εξάμηνο).

Τα μαθήματα κάθε ειδικότητας φαίνονται στην ιστοσελίδα του Δ.ΙΕΚ : https://iekaigal.att.sch.gr/ . Το ωράριο των μαθημάτων ξεκινά 16:00 και λήγει 21:00. Το πρόγραμμα για το κάθε τμήμα διαφέρει και εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των εργαστηρίων.

Κάθε καταρτιζόμενος μπορεί να παρακολουθεί σε ένα μόνο Ι.Ε.Κ. μια μόνο ειδικότητα καθόλη τη διάρκεια της κατάρτισής του, συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής άσκησης ή μαθητείας. Οι καταρτιζόμενοι δεν δύνανται να εγγραφούν και να φοιτούν παράλληλα σε άλλες δομές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατάρτισης ( ν.4763/2020 ). Για καταρτιζόμενους χωρών της Ε.Ε. ή τρίτων χωρών απαιτείται γνώση ελληνικής γλώσσας κατ’ ελάχιστον επιπέδου Β1, όπως προβλέπεται στο άρθρο 76.

Οι ειδικότητες για το έτος κατάρτισης 2021-2022 που ξεκίνησαν στο Δ.ΙΕΚ Αιγάλεω είναι:

1.Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/Web Design Development/ Video Games) 3 τμήματα
2.Τεχνικός Η/Υ 3 τμήματα
3.Τεχνικός Μηχανοτρονικής 2 τμήματα
4.Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία 1 τμήμα

5.Τεχνικος Εγκαταστασεων Ανανεωσιμων Πηγων Ενεργειας 1 τμήμα
6.Τεχνικός Ανελκυστήρων 1 τμήμα
7.Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση & Σχεδιασμός Αντικειμένων 2 τμήματα
8.Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων 1 τμήμα

9.Τεχνικος Μηχανικος Θερμικων Εγκαταστασεων Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου 1 τμήμα
10. Τεχνικος Λογισμικού 1 τμήμα

11. Τεχνικός Αυτοματισμών 1 τμήμα


Περισσότερες πληροφορίες (καθώς επίσης ποιες ειδικότητες θα λειτουργήσουν για το Γ’ εξάμηνο-που ενδιαφέρει τους απόφοιτους ΕΠΑ.Λ.) μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΔΙΕΚ Αιγάλεω (  https://iekaigal.att.sch.gr/  )

Πληροφορίες για την μοριοδότηση των υποψηφίων (βαθμός απολυτηρίου, ειδικές κατηγορίες) θα ανακοινωθούν στο σύνδεσμο:  https://diek.it.minedu.gov.gr  όπου γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων που ενδιαφέρονται  να εγγραφούν, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α’ εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια ΙΕΚ (Δ.ΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Δ.ΙΕΚ

.

Δείτε εδώ τον ΧΑΡΤΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΤΟΥ Δ.Θ.ΙΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ