Δελτίο τύπου – επίσκεψη του Δήμαρχου Αιγάλεω στο ΙΕΚ

Το ΔΙΕΚ Αιγάλεω επισκέφτηκε την Τετάρτη 09/06/2021 ο Δήμαρχος Αιγάλεω κος Γκίκας συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Παιδείας κο Ασημακόπουλο και τον σύμβουλο Δημάρχου σε θέματα παιδείας κο Καββαδία. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κος Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα εργαστήρια του ΔΙΕΚ και το χώρο 3D εκτυπώσεων. Συνομίλησε με τον Διευθυντή του ΔΙΕΚ Αιγάλεω κο Κυριακό, την υποδιεθύντρια κα Μπελαφέμινε και υπαλλήλους  και ενημερώθηκε  για τις ειδικότητες του ΔΙΕΚ, τις εξελίξεις στην επαγγελματική κατάρτιση και στην αγορά εργασίας . 

Το ΔΙΕΚ Αιγάλεω,  όπως και όλα τα υπόλοιπα ΔΙΕΚ της χώρας, προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση σε εξειδικευμένες ειδικότητες. Είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο Δημόσιο ΙΕΚ της Αττικής με πάνω από 700 σπουδαστές , οι οποίοι έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

Οι ειδικότητες που λειτουργούν στο ΔΙΕΚ Αιγάλεω για το έτος 2020-21 είναι

  1. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/ Web Designer – Developer /Video Games)
  2. Τεχνικός Η/Υ
  3. Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση & Σχεδιασμός Αντικειμένων
  4. Τεχνολογίες Επικοινωνίας & Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία
  5. Στέλεχος Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών
  6. Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)
  7. Τεχνικός Αυτοματισμών

8.      Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων

  • Τεχνικός Ανελκυστήρων
  • Τεχνικός Μηχανοτρονικής
  • Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων & Μηχανικός Τεχνολογίας
    Πετρελαίου &  Φυσικού Αερίου
  • Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Πολλές από αυτές είναι μοναδικές στην Αττική.

To ΔΙΕΚ Αιγάλεω διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στη σχεδίαση και εκτύπωση αντικειμένων μέσω τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης, διαθέτοντας 4 ιδιοκατασκευής 3D Printers , ένας εκ των οποίων είναι ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα.

Επιπλέον το ΔΙΕΚ Αιγάλεω πρόσφατα πήρε τη διαπίστευση στα προγράμματα Erasmus+ για την Επαγγελματική Κατάρτιση με οργάνωση πολλών προγραμμάτων σε χώρες της Ε.Ε.

Από φέτος η εισαγωγή στα ΔΙΕΚ θα πραγματοποιηθεί με 2 τρόπους. Για πρώτη φορά φέτος οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν παράλληλο μηχανογραφικό για την εισαγωγή τους στα Δημόσια ΙΕΚ. Για το ΔΙΕΚ Αιγάλεω οι ειδικότητες που θα προσφερθούν στο μηχανογραφικό είναι:

  1. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/ Web Designer – Developer /Video Games)
  2. Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση & Σχεδιασμός Αντικειμένων
  3. Τεχνολογίες Επικοινωνίας & Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία
  4. Τεχνικός Ανελκυστήρων
  5. Τεχνικός Μηχανοτρονικής

Τον Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση εισαγωγής που θα αφορά τις θέσεις που δεν καλύφθηκαν από τη διαδικασία υποβολής του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου η οποία θα αφορά επιπλέον  ειδικότητες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ειδικά το ΔΙΕΚ Αιγάλεω έχει προτείνει να γίνει Θεματικό ΙΕΚ στα STEM και με τη στήριξη του Δήμου, θα μπορεί να υλοποιήσει στο χώρο της Επαγγελματικής Κατάρτισης νέες ειδικότητες όπως:

Τεχνικός Γεωργίας Ακριβείας

Τεχνικός Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου

Τεχνικός Augmented Reality / Virtual Reality

Τεχνικός Blockchain specialist.