Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Γ΄ εξαμήνου της ειδικότητας Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Τουριστική Βιομηχανία στην Ετήσια Έκθεση Xenia 2022

Στις 28 Νοεμβρίου 2022 το τμήμα του Γ΄ εξαμήνουτης ειδικότητας Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Τουριστική Βιομηχανία, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ετήσια Έκθεση Xenia 2022 – Ξενοδοχειακές Ημέρες Καριέρας στο εκθεσιακό κέντρο ΜetropolitanExpo στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι σπουδαστές μας περιηγήθηκαν στο εκθεσιακό κέντρο και τους δόθηκε η δυνατότητα να έρθουν σε επικοινωνία με κορυφαίες αλυσίδες ξενοδοχείων, μεμονωμένα ξενοδοχεία και πολυτελή εστιατόρια.
Οι σπουδαστές με την υποστήριξη της Workathlon έδωσαν συνεντεύξεις και το βιογραφικό τους για εύρεση εργασίας σε αλυσίδες ξενοδοχείων καθώς επίσης συμμετείχαν σε workshops που σχετίζονταν με την τουριστική βιομηχανία και τις νέες ψηφιακές τάσεις του τουρισμού.


Παρακολούθησαν τις άκρως ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις της DigiHotel, και της WebHotelier στις οποίες πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από εξειδικευμένα στελέχη της τουριστικής αγοράς και παρουσίασαν τα hospitality trends και τις τάσεις του ψηφιακού κόσμου στην Τουριστική Βιομηχανία.


Η επίσκεψη στο συγκεκριμένο χώρο πρόσφερε πληθώρα πληροφοριών στους σπουδαστές για την παρουσίαση και προβολή των νέων τάσεων και των τεχνολογικών εξελίξεων αλλά και για την εκπαίδευση τους επάνω στις νεότερες διαδικτυακές εφαρμογές και το ψηφιακό περιβάλλον της Τουριστικής Βιομηχανίας.


Tέλος παρακολούθησαν τα καίρια ζητήματα της επόμενης μέρας για τον τουρισμό στο 5o Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας που διοργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος. Στην επίσκεψη συμμετείχε το σύνολο των σπουδαστών του τμήματος.

Οι Εκπαιδεύτριες που συνόδευσαν ήταν:


Γεώργα Αναστασία
Καλεντερίδου Μάγδα
Τσιτσικλή Έλενα