ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΠΟ 1 / 6 / 2022

Ενημερώνουμε , τους/τις καταρτιζόμενους/μενες και τους/τις εκπαιδευτές/τριες του ΔΙΕΚ Αιγάλεω οτι :

Tο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοινώνει την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022. H άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας για τους εργαζόμενους σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο. Συστήνεται ισχυρά όποιοι επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη μάσκα και ιδίως από άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά και σε χώρους όπου ο κάθε πολίτης κρίνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει διασπορά του ιού.

Επισημαίνεται οτι εξακολουθεί η τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου όπου αυτό είναι εφικτό, η χρήση αντισηπτικού και ο καλός εξαερισμός των χώρων.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ :

Εξαιρείται από την παραπάνω άρση , η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, —τελικές εξετάσεις Ι.Ε.Κ.– , ξένων γλωσσών κτλ.) : τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός των αιθουσών του Δ.ΙΕΚ Αιγάλεω καθόλη την περίοδο διενέργειας των τελικών εξετάσεων (του εαρινού εξαμήνου 2022).