ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΠΟ 10/01/2022

Ενημερώνουμε , τους/τις καταρτιζόμενους/μενες και τους/τις εκπαιδευτές/τριες του ΔΙΕΚ Αιγάλεω οτι :

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’/6290/29-12-2021 η κατάρτιση στα Δ.ΙΕΚ συνεχίζεται δια ζώσης.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του ΔΙΕΚ Αιγάλεω, όπως και η τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου όπου αυτό είναι εφικτό, η χρήση αντισηπτικού και ο καλός εξαερισμός των χώρων.

Για την προσέλευση στην κατάρτιση από Δευτέρα 10.01.2022 όσοι καταρτιζόμενοι/εκπαιδευτές δεν είναι εμβολιασμένοι ή δε διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ, είναι απαραίτητο να επιδείξουν αρνητικό αποτελέσμα PCR ή rapid test κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ και ΠΕΜΠΤΗ (όπως ίσχυε και τους προηγούμενους μήνες). Σε περίπτωση που διαπιστώνεται θετικός/κή στο τέστ COVID-19 , θα πρέπει άμεσα να ενημερώσει το ΔΙΕΚ (τηλέφωνο και e-mail) για να εφαρμοστεί το προβλεπόμενο πρωτόκολλο.

Η προσέλευση των καταρτιζόμενων και των εκπαιδευτών στο Δ.ΙΕΚ, θα επιτρέπεται εφόσον διαθέτουν την Αστυνομική Ταυτότητα τους και :

 • Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή
 • Πιστοποιητικό νόσησης ή
 • Βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου, 48 ωρών (rapid test ή PCR) που διενεργείται δύο (2) φορές την εβδομάδα με δαπάνη τους, και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης για τους καταρτιζόμενους και θα ελέγχονται ΜΟΝΟ στο Ισόγειο της Γραμματείας του Δ.ΙΕΚ (όσοι έχουν πρώτες ώρες στο 2ο Εργαστηριακό Κέντρο θα πρέπει να περάσουν πρώτα από την Γραμματεία) σε έντυπη μορφή (σε φωτοτυπία όχι ηλεκτρονικάΜΑΖΙ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΟι έλεγχοι των εγγράφων για RAPID TEST θα γίνονται κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ και ΠΕΜΠΤΗ και ώρες 14:45 – 16:35 (Τα τμήματα που ΔΕΝ έχουν μάθημα Δευτέρες θα προσκομίζουν τα αποδεικτικά τους τις ΤΡΙΤΕΣ και τα τμήματα που ΔΕΝ έχουν μάθημα Πέμπτες θα προσκομίζουν τα αποδεικτικά τους ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ στο Δ.ΙΕΚ Αιγάλεω -σε περίπτωση που έχει αναπλήρωση την Παρασκευή ή διαφορετικά την επόμενη Δευτέρα μετά). Ειδικά τα τμήματα που έχουν μάθημα την Πρώτη ώρα στα εργαστήρια του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου ο έλεγχος των αποδεικτικών θα γίνεται στις 14:45 μόνο στο Ισόγειο της Γραμματείας του Δ.ΙΕΚ. (Όσοι έχουν τα rapid test τους τις ΤΕΤΑΡΤΕΣ θα έρχονται για έλεγχο στη Γραμματεία του Δ.ΙΕΚ στον 1ο όροφο)
 • Εξαιρούνται ειδικά για κάθε ΠΕΜΠΤΗ τα τμήματα Α1, Α2, Γ2 στην ειδικότητα : Εσωτερική αρχιτεκτονική διακόσμηση και Σχεδιασμός αντικειμένων, όπου τα αποδεικτικά RAPID TEST των καταρτιζομένων θα ελέγχονται στις 14:00. – Οι εκπαιδευτές/τριες του Δ.ΙΕΚ Αιγάλεω θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά RAPID TEST κατά την προσέλευση τους στη Γραμματεία Εκπαιδευτών στον 1ο Όροφο (ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ).

Για τους/τις καταρτιζόμενους/μενες που δεν θα συμμορφωθούν με τα παραπάνω, ΔΕΝ θα επιτρέπεται η είσοδος, ενώ για τους/τις εκπαιδευτές/τριες, θα αποτελεί αιτία καταγγελίας της σύμβασης τους.

Στους χώρους του Δ.ΙΕΚ εξακολουθούν να ισχύουν τα γενικά μέτρα προστασίας, με βασικότερο την υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

.

ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΑΤΟΜΟ:

 1. Με Επιβεβαιωμένη λοίμωξη από COVID-19 – Απομόνωση :
 • Παραμονή σε απομόνωση επί πέντε (5) ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα. Η ημέρα λήψης του θετικού test θεωρείται ως ημέρα 0 και ακολουθούν οι πέντε (5) ημέρες απομόνωσης.
 • Μετά την πάροδο πέντε (5) ημερών απομόνωσης και εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, διακοπή απομόνωσης. Εάν ο πυρετός συνεχίζει, παράταση της απομόνωσης εντός οικίας μέχρις πλήρους υποχώρησης του πυρετού.
 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε (5) ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

.

2. Που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα – Καραντίνα :

2α. Για άτομα εμβολιασμένα και με ενισχυτική δόση ή άτομα εμβολιασμένα με 2 δόσεις τους τελευταίους 6 μήνες ή με μία δόση του εμβολίου Johnson & Johnson τους τελευταίους 2 μήνες :

 • Χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για δέκα (10) ημέρες και διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου (PCR ή rapid test) την 5η ημέρα από την έκθεση.

Για άτομα εμβολιασμένα με 2 δόσεις πάνω από 6 μήνες χωρίς ενισχυτική δόση ή με μία δόση του εμβολίου Johnson & Johnson πάνω από 2 μήνες χωρίς ενισχυτική δόση ή ανεμβολίαστους :

 • Παραμονή στο σπίτι για πέντε (5) ημέρες και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα. Την 5η ημέρα διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου (PCR ή rapid test).- Μετά την 5η ημέρα, χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε (5) ημέρες.
 • Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ή θετικού εργαστηριακού ελέγχου (RAPID TEST), τα άτομα της κατηγορίας 2 (Καραντίνα) μεταπίπτουν στην κατηγορία 1 (Απομόνωση) και εφαρμόζουν τις αντίστοιχες οδηγίες.

Σημειώνεται ότι Πλήρως Εμβολιασμένοι θεωρούνται:

α) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου και

β) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 με μία (1) δόση εμβολίου λόγω νόσησής τους από κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν βεβαίωση πλήρους κάλυψης – ανάρρωσης και εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Ειδικώς ως προς όσους έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, τότε πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση.

Για τη διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών νόσησης σημειώνεται ότι:

Το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται μόνο κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως ενενήντα (90) ημέρες μετά από αυτόν με την επιφύλαξη των δύο επόμενων εδαφίων:

1. Ειδικώς, τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν από τις 30.6.2021 έως και τις 31.10.2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας  ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) παραμένουν σε ισχύ έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και πάντως όχι πέραν της 31.01.2022.

2. Η ισχύς των πιστοποιητικών νόσησης που εκδόθηκαν από την 1.11.2021 έως και τις 4.12.2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) διαρκεί ενενήντα (90) ημέρες.