Συμμετοχή του ΔΙΕΚ Αιγάλεω στο έργο Erasmus+ KA3

CHAISE: Aνάπτυξη δεξιοτήτων blockchain για την Ευρώπη

Diagram

Description automatically generated

Βιομηχανία, μεταποίηση, γεωργία, τεχνολογία: Η Ευρώπη κατέχει ηγετική θέση σε πολλούς τομείς που μπορούν να εφαρμόσουν με επιτυχία το blockchain ή άλλες τεχνολογίες κατανεμημένου καθολικού (DLTs). Ταυτόχρονα, η έλλειψη ψηφιακών δεξιοτήτων σε ολόκληρη την Ευρώπη απειλεί να παρεμποδίσει και να επιβραδύνει την καινοτομία σε αυτές και σε άλλες αναδυόμενες τεχνολογίες. Για να εξουδετερώσει αυτή τη δυναμική και να «καλύψει το χάσμα», μια κοινοπραξία κορυφαίων φορέων στην καινοτομία και την ανάπτυξη δεξιοτήτων του blockchain, ξεκίνησε το έργο CHAISE τον Νοέμβριο του 2020 για να προσφέρει «δεξιότητες blockchain για την Ευρώπη».

Το τετραετές έργο, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+, έχει λάβει εντολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να σχεδιάσει τη στρατηγική που λείπει από την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Δεξιοτήτων Blockchain. Το έργο αναπτύσσει ένα πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το blockchain και τις τεχνολογίες κατανεμημένου καθολικού (DLTs), καθώς και το πρώτο επαγγελματικό προφίλ “ειδικού  blockchain”

Το CHAISE διαθέτει όλα τα εφόδια που χρειάζονται για τη αλλαγή προτύπου που εισάγεται από το blockchain. Με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Claude Bernard Lyon 1 (UCBL), η κοινοπραξία του έργου αποτελείται από ευρωπαίους και παγκόσμιους ηγέτες στο blockchain και τις τεχνολογίες κατανεμημένου καθολικού (DLTs), συμπεριλαμβανομένων ακαδημαϊκών και βιομηχανικών εταίρων, τομεακών οργανισμών και κοινοτήτων.

Το έργο θα αναπτύξει ένα πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης 5 εξαμήνων σε 11 γλώσσες της ΕΕ με μια καινοτόμο προσέγγιση: Εκτός από τις τεχνικές δεξιότητες που αφορούν ειδικά το blockchain και τις τεχνολογίες κατανεμημένου καθολικού (DLTs), το πρόγραμμα σπουδών CHAISE θα περιλαμβάνει επίσης μη τεχνικές δεξιότητες για την ανταπόκριση στις συγκεκριμένες ανάγκες σύγχρονων εργασιακών περιβαλλόντων (επίλυση προβλημάτων, ομαδική εργασία και πελατοκεντρική και επιχειρηματική νοοτροπία). Επιπλέον, όλο το εκπαιδευτικό υλικό που θα δημιουργηθεί από το έργο θα αναπτυχθεί σε ένα ανοιχτό διαδικτυακό μάθημα (MOOC).

Τέλος, το CHAISE θα αναπτύξει το πρώτο επαγγελματικό προφίλ «ειδικού blockchain» σύμφωνα με τις υπάρχουσες δεξιότητες και τα εθνικά πλαίσια προσόντων ώστε να εγγυηθεί μια κοινή γλώσσα για την περιγραφή ψηφιακών δεξιοτήτων.

Συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του CHAISE για να ενημερωθείτε σχετικά με τα αποτελέσματα του CHAISE κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου υλοποίησης του έργου. Ακολουθήστε το  CHAISE στο Twitter, Facebook, LinkedIn και το  YouTube  για να είστε ενήμεροι  σχετικά με την πρόοδο των εργασιών του έργου!  

NEWSLETTER CHAISE